Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   16 tehnologi, filologi, jurişti -…

16 tehnologi, filologi, jurişti – şi-au început studiile în jurnalism

16 tineri şi tinere au început studiile la Şcoala de Jurnalism. Timp de 10 luni, cît durează cursurile, studenţii vor beneficia de o pregătire profesională profundă şi vor căpătă deprinderi practice de lucru în regim de redacţie. În acest an la ŞSAJ au fost admişi 3 băieţi şi 14 fete. Vârsta medie a studenţilor este 24 de ani.

Comparativ cu anii precedenţi, domeniile din care vin studenţii promoţiei 2010-2011 sunt mult mai variate, de la tehnologii alimentare şi filologie, la drept şi politologie. Trei dintre ei au studii în jurnalism.

Ceremonia de deschidere a anului de studii a avut loc în prezenţa instructorilor Şcolii. Tot în prima zi de studii a fost organizată o întâlnire între actualii şi foştii studenţi ai şcolii. Absolvenţii celor patru promoţii anterioare au împărtăşit noilor colegi din experienţa lor şi le-au oferit sfaturi cum să depăşească dificultăţile care-i aşteaptă pe durata studiilor, dar şi la angajare în câmpul muncii.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism a fost lansată la 4 septembrie 2006 cu scopul de a pregăti jurnalişti pentru mass media din Republica Moldova. Din 2006 şi pînă în prezent, peste 60 de tineri ziarişti au absolvit această instituţie. Majoritatea acestora sunt angajaţi în mass media din Republica Moldova printre care Radio Europa Liberă, TV Moldova 1, Pro TV, Jurnal TV, Publika TV, Ziarul de Gardă, Tele Radio Găgăuzia, AICI TV, ECOnomist şi altele.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism ( Licenţa A MMII nr.033236) este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent din Chişinău, iniţiat în parteneriat cu Şcoala de Jurnalism din Missouri, SUA, Centrul de Formare şi Perfecţionare a Jurnaliştilor din Paris, Franţa şi organizaţia Press Now, Olanda, arată un comunicat SSAJ.